LICHTMASTEN REINIGEN

Het onderhouden van lichtmasten houd niet op bij het conserveren. Van Rossum werkt steeds aan nieuwe methoden om

Algen en roetaanslag tasten zowel gecoate als niet-gecoate lichtmasten aan. Dat geld ook voor poedercoating en aluminium.

Vervuiling heeft een negatieve invloed op de levensduur van de coating. Reinigen kan echter een flinke bijdrage leveren aan de duurzame prestatie van de coating, waaronder kleur- en glansbehoud en de beschermende kwaliteit.

Vervuiling gecoate lichtmasten Aantasting door vervuiling werkt heel geleidelijk. Het is een optelsom van onzichtbare chemische en natuurlijke stoffen uit de atmosfeer en de opeenhoping van vuil op een coating. Vuil houdt vocht vast. Die vochtbelasting is op haar beurt een voedingsbodem voor mossen en algen. Kan vuil eenmaal inwerken op coating, dan wordt deze aangetast en kan verkleuring en onthechting optreden.

De coating kan in een bosrijke omgeving vervuilen door bijvoorbeeld algen aangroei. Aan de kust, tot ca. 25 km landinwaarts, zijn het vooral chloriden (zout) die op de coating inwerken. En in stedelijke en industriƫle omgevingen wordt de coating dagelijks vervuild door een zurig milieu. Naast deze specifieke vervuiling slaat er ook nog dagelijks microstof neer, dat zich op sommige plaatsen aan de coating hecht.

Vervuiling aluminium lichtmasten

Ook aluminium lichtmasten hebben onderhoud nodig voor een langere levensduur. Zelfs geanodiseerd aluminium wordt op den duur aangetast door algen, mossen, zouten en zuren. Deze aantasting wordt ook nog eens versterkt door kleine beschadigingen.